Stage 1,5: LAMOER met Bart Chabot, Menno Schilthuizen, Schiavone, Emy Koopman & Ewoud Kieft

Foto: Anton Corbijn

Natuurlijk gaan we door met LAMOER Stage 1,5 in ons geliefde Patronaat in Haarlem op donderdagavond 24 september om 20.00 uur. Dezelfde boekenshow zoals je die van ons gewend bent, maar dan in een grotere zaal en met een exclusieve hoeveelheid plaatsen in een speciale 1,5 meter-opstelling.

Expressief dichter, innemende tv-persoonlijkheid, begenadigd biograaf, rock-’n-roll-podiumdier… zo kennen we BART CHABOT. Maar kennen we hem eigenlijk wel echt? Opeens was daar dit jaar de prachtige en kwetsbare roman Mijn vaders hand, waarin hij verhaalde over zijn leven. Voor ons de perfecte aanleiding om hem te vragen als muzegast: door wie of wat laat hij zich inspireren?

Professor MENNO SCHILTHUIZEN, auteur van Darwin in de stad (Jan Wolkersprijs 2018) en onderzoeker bij Naturalis in Leiden, neemt ons in zijn minicollege mee op safari door de geschiedenis van de Nederlandse natuurhistorie: van de allereerste insectenverzameling van een driejarige prins tot overzeese verzamelexpedities. Een heerlijk voorproefje op het boek Wie wat bewaart, dat hij schrijft samen met Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk, en dat verschijnt ter ere van het 200-jarig bestaan van Naturalis.

Spoken word-artiest en singer-songwriter SCHIAVONE geeft een sneak preview van Voor als je stuk bent: haar motiverende verhalen- en gedichtenbundel. Deze nieuwsgierige dromer wil niets minder dan het leven begrijpen, en heeft een heldere boodschap voor iedereen die een beetje stuk is: je mag jezelf zijn.

EMY KOOPMAN is going places: deze maand verscheen haar tweede roman Het boek van alle angsten én haar VPRO-serie Paradijs Canada. Ze gaat literair speeddaten met zo’n zelfde multitalent: schrijver, muzikant en historicus EWOUD KIEFT, bekend van onder andere Het verboden boek, zijn onderzoek naar Mein Kampf, en zijn onlangs verschenen debuutroman De onvolmaakten. Ze vragen elkaar het hemd van het lijf over engagement, boeken die je gelezen moet hebben en de kunst van het schrijven.

En verder natuurlijk nog veel meer: boekennieuws, verse boekentips, en een hoop gezelligheid in het Patronaat!

De Vries van Stockum verzorgt de boekverkoop, en HAARLEM105 zendt de talkshow uit. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, de J.C. Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *