STAGE 1,5 : LAMOER met Paulien Cornelisse, Daan Heerma van Voss, Sam & Julia, Pete Wu en meer…

In deze special edition op 26 juni 2020 gaat RONALD KERSTMA in gesprek met PAULIEN CORNELISSE over haar inspiratiebronnen. Al jaren houdt Cornelisse een Japanverzameling bij en die verzameling ziet voor het eerst het licht in haar nieuwe boek Japan in honderd kleine stukjes. Ze houdt van details, maar welke details vallen haar precies op en waarom? Eerder schreef ze de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets, De verwarde cavia en Taal voor de leuk.

Nu de lockdown achter de rug is, verschijnen de eerste boeken over deze periode. DAAN HEERMA VAN VOSS schreef verhalen over de tumultueuze of soms juist stille dagen tijdens de coronacrisis, niet alleen over de situatie in Nederland, maar ook China, Peru, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Groot-Britannië, Ierland, de VS, en van het eiland Rarotonga in de Stille Oceaan. Wat gebeurt er met ons als de wereld die we kennen stil komt te staan? Met zijn boek steunt hij de boekhandel.

SAM & JULIA schrijven krachtige en hartverscheurende songs die na-ijlen in je hoofd. Ze zitten veel in de studio om hun eerste plaat op te nemen, maar hebben gelukkig ook tijd om bij ons op te treden! Zo’n vijf jaar gelden leerden ze elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom en vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana.

Momenteel voeren we noodzakelijke gesprekken over racisme in Nederland. Journalist PETE WU is een Chinese Nederlander en schreef met De bananengeneratie een liefdevolle en verhelderende inkijk in het dubbelleven van Chinese Nederlanders. Hoe is het om ongewild herinnerd te worden aan je anders zijn? Om altijd de vraag te krijgen waar je écht vandaan komt? Of om geconfronteerd te worden met grappen van mensen zoals Gordon: ‘Wat ga je zingen? Nummer 39 met rijst?’

En verder natuurlijk nog veel meer: boekennieuws, verse boekentips, en een hoop gezelligheid in het Patronaat!

DE VRIES VAN STOCKUM verzorgt de boekverkoop, en HAARLEM105 zendt de talkshow uit. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, de J.C. Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kaartjes en meer informatie vind je bij Het Patronaat > tinyurl.com/lamoerspecial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *