Meeslepende Angelsaksische verhalen met impact: de (zomer)selectie van Femke

Bingeboek: De wijde lucht van Kate Atkinson.

Het was eerlijk gezegd helemaal aan mij voorbijgegaan dat Kate Atkinson zich voor het bekende Leven na leven had gewaagd aan een serie misdaadromans. Nu is er een nieuw boek verschenen in deze reeks. Een norse privé-detective, een pittoresk maar slaperig dorp aan de Engelse kust… ik heb er nu al zin in!

Klassieker: Het verhaal van de dienstmaagd (The Handmaid’sTale) van Margaret Atwood.

Mooi om te zien dat een boek uit 1985 weer zo in de belangstelling staat bij nieuwe generaties lezers. Deze lees ik ook ter voorbereiding op LAMOER #5, waar we het over dit boek en over het vervolg gaan hebben dat in september verschijnt.

Non-fictie: De herkomst van anderen van Toni Morrison.

In reactie op haar overlijden werd eens te meer duidelijk hoeveel zij voor mensen betekend heeft. Dit boek word aangeprezen als haar persoonlijkste boek, en de vragen die ze stelt, zoals: waarom we zo bang zijn voor de ander, zijn misschien wel actueler dan ooit.

Herlezen: Al wat schittert van Eleanor Catton.

Het lezen van dit boek was een van mijn beste leeservaringen ooit. Eens te meer een bewijs dat je niet teveel op de achterflap af moet gaan (goudzoekers in 1866 anyone?). Gelukkig werd het me aangeraden door iemand. Je verliest jezelf echt in een hele andere wereld en in het mysterie dat Catton zo knap componeert. Je moet wel echt de tijd hebben om er dagelijks in te lezen voor het beste effect. Alleen het idee al dat ik dit gewoon nog een keer kan lezen, maakt me al blij.

Wild card: Het feest (The party) van Elizabeth Day.

Onbekend kun je dit boek niet noemen, maar ik ken Day nog niet, dus heb geen idee of haar schrijfstijl mij zal bevallen. Is het echt zo meeslepend als De verborgen geschiedenis of is het toch wat te oppervlakkig zoals sommige besprekingen suggereren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *