Van ‘locatielezen’ tot absurdisme.  De (zomer)selectie van Ronald

Binge: Stephen King- De buitenstaander

Want King blijft toch de meester van het stuwende lezen. Deze thriller van vorig jaar is ook weer nagelbijtend spannend en daarmee een uitstekende binge!

Klassieker: Kurt Vonnegut – Complete Stories

Deze Amerikaanse meester van het absurdisme, het beroemdst door zijn antioorlogsroman Slaughterhouse Five, schreef ook heel veel verhalen. En die zijn allemaal gebundeld in een indrukwekkend kloeke editie van bijna 1000 pagina’s. Over bingen gesproken…

Non-fictie: René van Stipriaan – De hartenjager. Leven, werk en roem van Gerbrand Adriaensz. Bredero

De ras-Amsterdamse toneelschrijver Bredero heeft al mijn aandacht sinds de middelbareschoolleeslijst, met name door zijn flamboyante leven. Historicus Van Stipriaan schreef er een bejubelde biografie over, waar ik dan ook heel nieuwsgierig naar ben.

Herlezen: J.M. Coetzee – In ongenade

Toen ik voor het eerst naar Zuid-Afrika ging, in 2004, las ik Coetzees geroemde In ongenade, een indringende roman over de schrijnende aspecten van het leven in Zuid-Afrika. En tegelijkertijd prachtig verteld. Nu, jaren later, en na meerdere bezoeken aan het land, zou ik het graag weer herlezen.

Wildcard: Caroline Albertine Minor – Zegeningen

Maar dit jaar gaat de vakantie naar Scandinavië, naar Zweden en Denemarken, en daarom is mijn wildcard een verhalenbundel van een jong Deens talent: Zegeningen van Caroline Albertine Minor. Al veel goeds over gehoord, en omdat ik heel graag boeken lees van schrijvers uit het land waar ik op vakantie ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *